5 tips voor medewerkers met een big smile

In tijden van job-hoppende millennials kan het soms moeilijk lijken om een employee retention-strategie uit te zetten. Nochtans is er voor je personeel een gemene deler: iedereen wil simpelweg gelukkig zijn in zijn job. En een gelukkige medewerker, dat is een medewerker die langer blijft. Maar hoe begin je daaraan, aan je personeel gelukkig maken? Wel, er is meer voor nodig dan enkele leuke collega's en een aangename werkplek. Zoveel is zeker. Daarom zetten we voor jou de 5 belangrijkste tips op een rijtje.

Big smile
Waardering

toon waardering voor hun werk

Mensen zijn productiever, efficiënter en gemotiveerder wanneer ze zich geapprecieerd voelen. Meer zelfs, ze worden er gewoon gelukkiger van! Belangrijk dus om daar werk van te maken. Je medewerkers een compliment geven of een ‘dankjewel’, interesse tonen in hun hobby’s, hun mening vragen, een speciale dag organiseren om ze in de watten leggen of een leuke attentie: een kleine geste kan al een wereld van verschil maken!

Een ideetje om waardering te tonen >

Een goede werk-privébalans

Overuren en stress op het werk zijn niet goed voor de gezondheid. Als werkgever heb je gelukkig een heleboel tools om je medewerkers te helpen in het vinden van een gezond evenwicht tussen werk en privé. Denk daarbij aan flexibele werkuren, beloningen in de vorm van extra vrije tijd, het voorzien van versterking wanneer de werkdruk verhoogt en natuurlijk ook hen te stimuleren tot ontspannende vrijetijdsactiviteiten!

Een ideetje om de werk-privébalans een boost te geven >

Werk-privébalans
Investeren

In je medewerkers investeren

Investeren in een opleiding is een super manier om je personeel gelukkig te houden. Een medewerker die zijn job beheerst, is nl. een medewerker die zelfvertrouwen heeft en zich goed voelt in zijn werk. Een andere mogelijkheid is investeren in een persoonlijk cadeau, op zijn maat! Een millennial ga je bijvoorbeeld meer plezier doen met een echte belevenis dan aan een materieel cadeau.

Een ideetje om in je medewerker te investeren >

Stressverminderende activiteiten

Er zijn heel wat activiteiten waarmee stress kan verminderd/vermeden worden. Als werkgever kun je o.a. nadenken over hoe je je personeel tot meer beweging kunt aanzetten (bv. door zelf sportinfrastructuur aan te bieden, een stappenchallenge te organiseren of een tussenkomst geven voor een sportabonnement). Daarnaast kunnen ook massages stressverminderend werken en ook weekendjes weg, natuurlijk.

Een ideetje voor een stressverminderende activiteit >

stressvermindering
Digitale detox

Digitale detox

Volle inboxen, messengerprogramma’s, sociale media: we leven in een hypergeconnecteerde wereld. En hoewel al die informatie- technologie handig is voor wat je medewerkers horen te doen, toch kan die constante stroom van prikkels hen soms teveel worden. Om te voorkomen dat ze ten prooi vallen aan technostress, burn-outs en soortgelijken, kan een gedwongen digitale detox een oplossing zijn. Zo kun je e-mailverkeer na de werkuren en tijdens het weekend verbieden of je personeel aansporen om tijd te maken voor een leuke activiteit.

Een ideetje voor een digitale detox >

DE GROOTSTE KEUZE IN BELGIË Meer dan 20.000 belevenissen in Europa en in België2
MAKKELIJK OM VAN TE GENIETEN Met de exclusieve Bongo diensten
KWALITEITSVOLLE BELEVENISSEN 100% voortdurende selectie en evaluatie

BLIJF UP-TO-DATE

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over onze acties en nieuwtjes.

Jouw e-mailadres wordt uitsluitend verzameld door Smartbox Group België om nieuwsbrieven en aanbiedingen van Bongo te versturen. Je kunt je op elk moment uitschrijven door op de 'Uitschrijven nieuwsbrief'-link te klikken, te vinden onderaan elke e-mail.

Sluiten

Vul hier jouw e-mail in om op de hoogte gebracht te worden wanneer de Bongo #BONGO# terug beschikbaar is.