ONGEWONE PLAATS

08 FEBRUARI, 2016

Een hotelkamer in een rioolbuis

______________________________________________________________
De gekste plekken om wakker te worden

 

Je hebt hotels, bijzondere hotels en krankzinnige hotels. Hotels met een bizar thema, waar je overnacht om je te laten amuseren of verbijsteren. Hier stellen we er een paar voor: hotels die je denkbeelden over de wereld op hun kop zetten.

 

Park Hotel in het Oostenrijkse Linz

De naam Park Hotel roept bepaalde verwachtingen op. Maar niet van een rioolbuis met een bed. En dat is precies wat je krijgt voor je geld in het Oostenrijkse Linz. Een kamer van bescheiden afmetingen, in eerlijk, onversierd beton. Pal aan de oever van de Donau, dat wel.

Hoog en droog in een kraan aan zee

Het panoramische uitzicht is de grote attractie van een overnachting in de Havenkraan van Harlingen. Vanuit de cabine, zeventien meter boven de kade, kijk je over het historische stadje en de Waddenzee. Een unieke service van dit hotel is dat je het uitzicht zelf kunt kiezen. Met de stuurknuppel in de cabine zet je vijfenzestigduizend kilo staal in beweging en kun je de kraan 360 graden laten draaien.

Slapen in de gevangenis

Op verschillende plaatsen in de wereld zijn voormalige gevangenissen verbouwd tot hotel. Niet zo’n uniek idee dus, maar wel uniek is de vaak bloedstollende geschiedenis van de gevangenissen. Je vindt hem terug in de authentieke elementen die zorgvuldig zijn gespaard en ingepast in de hotelvoorzieningen. Overnachten in een gevangenishotel is gewoonlijk een spartaanse belevenis, maar je voelt je nergens zo’n echte tuchthuisboef als in The Old Jail in Mount Gambier in het zuiden van Australië. De enige tegemoetkoming aan het comfort van de gasten is dat de celdeuren nu van binnen op slot kunnen. Misschien ten overvloede: The Old Jail is een budgethotel.

Dronken hotel in de wijnstreek

Hotel Marqués de Riscal is te vinden in het stadje Elciego, in het hart van de Spaanse Rioja streek. Je kunt het niet missen. Deze creatie van de architect Frank Gehry roept bij veel mensen heftige gevoelens op, al zijn dat niet altijd dezelfde gevoelens. Is het vrolijk, organisch, kitscherig of gewoon delirisch? Van binnen is alles al even vreemd: kamers met kathedraalhoge plafonds, zigzaggende ramen en hellende wanden ... alsof je te diep in het glaasje hebt gekeken. Bij al zijn frivoliteit is Marqués de Riscal overigens een serieus luxe hotel, het restaurant mag zich zelfs op een Michelinster beroemen.

 

Schrijver: Sven van den Broek

DE GROOTSTE KEUZE IN BELGIË Meer dan 20.000 belevenissen in Europa en in België2
MAKKELIJK OM VAN TE GENIETEN Met de exclusieve Bongo diensten
KWALITEITSVOLLE BELEVENISSEN 100% voortdurende selectie en evaluatie

BLIJF UP-TO-DATE

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over onze acties en nieuwtjes.

Jouw e-mailadres wordt uitsluitend verzameld door Smartbox Group België om nieuwsbrieven en aanbiedingen van Bongo te versturen. Je kunt je op elk moment uitschrijven door op de 'Uitschrijven nieuwsbrief'-link te klikken, te vinden onderaan elke e-mail.

Sluiten

Vul hier jouw e-mail in om op de hoogte gebracht te worden wanneer de Bongo #BONGO# terug beschikbaar is.