PARIJS IN DE WINTER

11 JANUARI, 2016

De 5 dingen om in Parijs te doen deze winter
 
Al heeft de lente in Parijs voor veel mensen iets magisch – ‘I love Paris in the springtime,’ zong Frank Sinatra al - de wintermaanden zijn misschien wel de uitgelezen tijd voor een tripje naar de Lichtstad. Als de toeristen schaars zijn en de café’s gonzen met elegant geklede inwoners, de musea grote exposities houden en zelf sterrenrestaurants nog een tafeltje vrij hebben. Hier zijn 5 bijzondere dingen die je in de wintermaanden in Parijs kunt doen.

1. Stort je in de uitverkoop

Die begint in Parijs op 8 januari en duurt 5 weken. De beroemde warenhuizen als Les Galeries Lafayette en Bon Marché barsten dan uit hun voegen, maar ook de grote modekoningen ruimen hun winkeldochters op. De meest exclusieve boutiques vind je aan de Avenue Montaigne, waar onder andere Christian Dior zijn hoofdkwartier heeft.

2. Schaats voor het stadhuis

Op verschillende plaatsen in Parijs kun je in de wintermaanden schaatsen op een kunstijsbaan. De populairste ijsbaan is die pal voor het imposante Hôtel de Ville. De entree is gratis, schaatsen huur je voor 5 euro.

3. Ga naar het Cirque d’Hiver

Het ‘Wintercircus’ is het oudste permanente circus ter wereld. Van oktober tot begin maart kun je er genieten van de nieuwe show van het Bouglione circus. Het traditionele spektakel van olifanten, paarden, trapezeartiesten en clowns, in een fascinerend eigentijds jasje gestoken. Je vindt het Cirque d’Hiver op rue Amelot 110.

4. Have a High Tea at the Ritz

Het Ritz hotel ( Place Vendôme 15) is een van de chicste gelegenheden in Parijs. Een indrukwekkende omgeving om te genieten van een High Tea, in het gezelschap van de Parijse ‘beau monde’ en omringd door kostbaar antiek, sprankelend kristal en gepolijst zilverwerk. De warme chocolademelk van de Ritz mag er trouwens ook zijn.

5. Neem een chocolademassage bij de ‘Four Seasons’

Nu we het toch over warme chocolademelk hebben: in de beroemde – en helaas nogal prijzige – spa van het het Four Seasons George V Hotel, op een paar passen van de Champs Elysées, kun je jezelf twee en een half uur lang laten verwennen met chocola, zonder een grammetje aan te komen. Op het programma staan een body scrub met pepermuntchocola, een body wrap met Zwitserse chocola en toffee en een diepe weefselmassage met cacao-olie.

Loopt het water je al in de mond? Hier vind je cityrips naar Parijs met een keuze uit 60 hotels.

 

Schrijver: Sven van den Broek

DE GROOTSTE KEUZE IN BELGIË Meer dan 20.000 belevenissen in Europa en in België2
MAKKELIJK OM VAN TE GENIETEN Met de exclusieve Bongo diensten
KWALITEITSVOLLE BELEVENISSEN 100% voortdurende selectie en evaluatie

BLIJF UP-TO-DATE

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over onze acties en nieuwtjes.

Jouw e-mailadres wordt uitsluitend verzameld door Smartbox Group België om nieuwsbrieven en aanbiedingen van Bongo te versturen. Je kunt je op elk moment uitschrijven door op de 'Uitschrijven nieuwsbrief'-link te klikken, te vinden onderaan elke e-mail.

Sluiten

Vul hier jouw e-mail in om op de hoogte gebracht te worden wanneer de Bongo #BONGO# terug beschikbaar is.