Je winkelmandje is leeg

Over Bongo

Bongo’s zijn de cadeaubonnen van Smart & Co NV, pionier van het concept  ‘belevenisbon’ in de Benelux.

Over ons

Bongo’s zijn de cadeaubonnen van Smart & Co NV, pionier van het concept ‘belevenisbon’ in de Benelux. Sinds 2000 neemt dit bedrijf het voortouw in het ontwikkelen van unieke cadeaus die voor heerlijke momenten en blijvende herinneringen zorgen. Smart & Co NV maakt deel uit van de internationale groep Smart & Co, wereldwijd marktleider in beleveniscadeaus.

Geschiedenis

In mei 2000 richtten de Antwerpenaren Bruno Spaas en Marc Verhagen het bedrijf Weekendesk op. Weekendesk is in de eerste plaats een kantoor dat je helpt met het boeken van leuke weekendjes en belevenissen. Een jaar later wordt het idee van de belevenisbon geïntroduceerd, omdat al snel blijkt dat veel klanten een manier zoeken om zo’n belevenis aan iemand cadeau te doen.

Marc en Bruno bedenken verschillende thema’s en stoppen de bon in een vierkant doosje. De allereerste thema’s zijn ‘Relax’ en ‘Avontuur’. Met een beperkt budget en een klein maar gemotiveerd team wordt Weekendesk groter en groter, weliswaar met vallen en opstaan.

In 2004 worden de cadeaubonnen van Weekendesk ook op de Nederlandse markt geïntroduceerd en in 2006 opent Weekendesk een kantoor in Rotterdam. In de periode die hierop volgt, lanceren we onze bonnen ook in Spanje en openen we filialen in Denemarken, Zweden en Duitsland.

Ondertussen behaalt een Frans bedrijf een licentie om een cadeaubon volgens hetzelfde principe op de markt te brengen, genaamd Smartbox. In 2007 koopt Smartbox het bedrijf Weekendesk op, dat voortaan Smart & Co heet. Als werknaam wordt echter Bongo behouden, inmiddels een alom bekend merk in België. Bongo opent meer en meer eigen winkels in België en Nederland. Deze Bongo-shops vind je in Antwerpen, Anderlecht, Brussel, Hasselt, Gent, Leuven, Louvain-la-Neuve, Luik, Kortrijk, Sint-Lambrechts-Woluwe en Wijnegem.

Meer dan 70 verschillende Bongo's

Met Bongo kies je voor originele belevenisbonnen met unieke ervaringen, dicht bij huis of wat verder weg. Als schenker kies je de belevenisbon. De ontvanger bepaalt zelf welke belevenis hij kiest uit deze bon. Je kunt intussen al kiezen uit ruim 70 Bongo’s met meer dan 4000 belevenissen.

Werken bij Bongo

Consulteer hier onze huidige vacatures en wie weet maak jij binnenkort deel uit van de Bongo-familie!

ALLE ACTIVITEITEN

Lijstweergave

Sluiten
Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Sluit deze melding
Sluiten

Vul hier jouw e-mail in om op de hoogte gebracht te worden wanneer de Bongo #BONGO# terug beschikbaar is.